Home Praktijk Dr. Tisscher Publicaties Het weten waard Actueel Contact
Dr. J.R. Tisscher


Het weten waard

PatiŽnteninformatie
Veel gestelde
vragen (FAQ)

Register
Andere sites


Veel gestelde vragen (FAQ):

Ik wil mij niet laten vaccineren tegen griep (de bekende jaarlijkse griepprik). Wat kan ik wel doen om de kans op het krijgen van griep zo klein mogelijk te maken?


In een gezaghebbend boek staat dat (griep)virussen geen kans hebben als je goed in je Vit.D, Vit.A en Vit.C zit en geen last hebt van aften.

Vitamine D tekort is schering en inslag bij de Nederlandse bevolking.

Vitamine A tekort kan bijvoorbeeld ontstaan door een stoornis in de opname uit onze voeding en is te herkennen door ťťn van de volgende symptomen:
/ 's avonds liever geen autorijden / slecht zien in autotunnels/ nachtblindheid/ vermoeide ogen bij lang lezen, dansende letters bij lezen.

Vitamine C tekort manifesteert zich o.a. door blauwe plekken en tandvleesbloedingen.
Aften ontstaan doordat het lichaam onvoldoende verpakkingsmateriaal aanmaakt voor de suikerspin (lectinen) van virussen en planten. Gebruik geen rauwkost, blancheer het, geen rauwe noten eten, foliumzuur en Vit.B5 gebruiken.
En suppleer dus voldoende Vitamine D, A en C.

Als je (een vermoeden van) een virusinfectie hebt, mijdt in die periode de zuivelproducten en andere middelen waar je niet of niet zo goed tegen kan. Een virusinfectie vergroot de intensiteit van reageren en breidt de allergie verder uit.
En als je chronisch last hebt van dunne ontlasting, vage of duidelijke buik/maagklachten, gebruik dan nu tijdelijk een glutenvrij dieet naast een volledige multivitamine.
Eet liever even niet, hongerige witte bloedlichaampjes reageren fel op virussen en bacteriŽn (onderzocht bij kinderen op de vuilnisbelten in India). En aspirine gebruiken is goed, planten maken dit ook aan tegen virussen.

terug naar Veel Gestelde Vragen (FAQ) .....